JAN CAMUS - CRANIOSACRAAL THERAPIE
ANTWERPEN • Wat is het? Het is een complementaire therapie. De craniosacraal therapie (CST) is ook een hedendaagse therapie door haar totale benadering (tegelijkertijd psychisch én lichamelijk). Ze houdt rekening met het gehele wezen door het gebruik van specifieke en subtiele technieken in de sensitieve aanraking, gecombineerd met een niet directieve dialoog. Als het ware mindfulness via de aanraking.

De craniosacraal therapie maakt er geen aanspraak op deze of gene therapie of behandeling te vervangen, integendeel! De craniosacraal therapie (CST) optimaliseert het goed functioneren van het centraal zenuwstelsel, ondersteunt zodoende elke andere behandeling of therapie door hen doeltreffender te maken, daardoor dikwijls zelfs te verkorten. Het is om deze reden dat het frequent voorkomt dat goede resultaten kunnen bekomen worden daar waar de klassieke behandeling alleen vastliep.

Natuurlijk is de CST omstreden, maar ze behaalt goede resultaten. Het is moeilijk resultaten te ontkennen, ook al wordt de CST twijfelachtig bevonden.

De CST is een ideale ondersteuning zowel voor klassieke medische behandelingen als voor psychotherapieën of psychoanalyses.
mail ons
0032.470 508 158
August Vermeylenlaan 3
2050 Antwerpen
breng me hierheen